RUSKE KAPE iliti šubare

Zbog ovog kolača moj muž spominje jednu moju tetku i dan danas, a video je jednom u životu, pre 17 godina. Kaže da mu je to omiljena moja tetka jer je pravila baš ove kolače.

SASTOJCI:
  KORA: 
             -8 jaja
            -400 grama šećera
            -8 kašika mlake vode
            -1 prašak za pecivo
            -2 kašike kakaoa
            - 250 gr brašna

Od ovih sastojaka se ispeče kora u velikom plehu, da ne bude previše debela. Peče se na papiru za pečenje ili alu foliji da bi se lakše izvadilo iz pleha. A onda iz tog pečenog testa vadite krugove modlicom ili čašom srednje veličine. Treba se potruditi da što manje testa ostane viška. Dobijene krugove filovati sledećim filom:

FIL:
-750 gr mleka
-2 pudinga od vanile
-250 gr margarina
-150 gr šećera u prahu

Mislim da je ovde sve jasno: puding se skuva u ovom mleku. Margarin se posebno umuti sa šećerom u prahu. Kad se puding ohladi spoji se s umućenim margarinom, a dodaju se (po želji) i mrvice od ostatka testa.
Dakle, krugovi se filuju ovim filom, preklapaju se kao sendvič,a zatim se filuju i okolo, pa se to "okolo" provoza kroz mlevene orahe kako bi se zalepili. 

Kolače još treba premazati glazurom od istopljene čokolade, malo šećera, malo ulja i malo vode. To se kuva uz neprestano mešanje, dok ne postane sjajno.                                                                                                                                                  Postoji varijanta da se umesto mlevenih oraha koristi kokos. Dakle, svako prema svom ukusu, a greške nema ni u jednoj varijanti.                                                                                                       

Нема коментара:

Постави коментар