Zbog ovog kolača moj muž spominje jednu moju tetku i dan danas, a video je jednom u životu, pre 17 godina. Kaže da mu je to omiljena moja tetka jer je pravila baš ove kolače.
SASTOJCI:
KORA:
-8 jaja
-400 grama šećera
-8 kašika mlake vode
-1 prašak za pecivo
-2 kašike kakaoa
- 250 gr brašna
Od ovih sastojaka se ispeče kora u velikom plehu, da ne bude previše debela. Peče se na papiru za pečenje ili alu foliji da bi se lakše izvadilo iz pleha. A onda iz tog pečenog testa vadite krugove modlicom ili čašom srednje veličine. Treba se potruditi da što manje testa ostane viška. Dobijene krugove filovati sledećim filom:
FIL:
-750 gr mleka
-2 pudinga od vanile
-250 gr margarina
-150 gr šećera u prahu
Mislim da je ovde sve jasno: puding se skuva u ovom mleku. Margarin se posebno umuti sa šećerom u prahu. Kad se puding ohladi spoji se s umućenim margarinom, a dodaju se (po želji) i mrvice od ostatka testa.
Dakle, krugovi se filuju ovim filom, preklapaju se kao sendvič,a zatim se filuju i okolo, pa se to "okolo" provoza kroz mlevene orahe kako bi se zalepili.
Kolače još treba premazati glazurom od istopljene čokolade, malo šećera, malo ulja i malo vode. To se kuva uz neprestano mešanje, dok ne postane sjajno. Postoji varijanta da se umesto mlevenih oraha koristi kokos. Dakle, svako prema svom ukusu, a greške nema ni u jednoj varijanti.
SASTOJCI:
KORA:
-8 jaja
-400 grama šećera
-8 kašika mlake vode
-1 prašak za pecivo
-2 kašike kakaoa
- 250 gr brašna
Od ovih sastojaka se ispeče kora u velikom plehu, da ne bude previše debela. Peče se na papiru za pečenje ili alu foliji da bi se lakše izvadilo iz pleha. A onda iz tog pečenog testa vadite krugove modlicom ili čašom srednje veličine. Treba se potruditi da što manje testa ostane viška. Dobijene krugove filovati sledećim filom:
FIL:
-750 gr mleka
-2 pudinga od vanile
-250 gr margarina
-150 gr šećera u prahu
Mislim da je ovde sve jasno: puding se skuva u ovom mleku. Margarin se posebno umuti sa šećerom u prahu. Kad se puding ohladi spoji se s umućenim margarinom, a dodaju se (po želji) i mrvice od ostatka testa.
Dakle, krugovi se filuju ovim filom, preklapaju se kao sendvič,a zatim se filuju i okolo, pa se to "okolo" provoza kroz mlevene orahe kako bi se zalepili.
Нема коментара:
Постави коментар