U današnje vreme mnogo je novih recepata za torte, sve lepši od lepšeg i lakši od lakšeg. Baš zbog toga ja često poželim jednu onu starinsku tortu, onako s korama od patišpanja i jednostavnim kuvanim filovima. Jedna takva je i ova torta. Kao klinka nisam priznavala rodjendan bez nje.
SASTOJCI:
prva kora: 10 jaja
10 kašika šećera
150 grama mlevenih oraha
6 kašika brašna
druga kora: 10 belanaca
10 kašika šećera
150 grama seckanih oraha
200 grama suvog grožđa
6 kašika brašna
fil: 1 litar mleka
6 kašika brašna
300 grama šećera
10 žumanaca
Sve sastojke skuvati. Kada se ohladi dodati umućen margaarin (250 grama) i 5 kesica vanilin šećera.
Obe kore raseći na pola, tako da se dobiju 4 kore. Istim filom filovati i kore i odozgo, a onda posuti mlevenim orasima.
SASTOJCI:
prva kora: 10 jaja
10 kašika šećera
150 grama mlevenih oraha
6 kašika brašna
druga kora: 10 belanaca
10 kašika šećera
150 grama seckanih oraha
200 grama suvog grožđa
6 kašika brašna
fil: 1 litar mleka
6 kašika brašna
300 grama šećera
10 žumanaca
Sve sastojke skuvati. Kada se ohladi dodati umućen margaarin (250 grama) i 5 kesica vanilin šećera.
Obe kore raseći na pola, tako da se dobiju 4 kore. Istim filom filovati i kore i odozgo, a onda posuti mlevenim orasima.
Нема коментара:
Постави коментар