KATARINA TORTA

U današnje vreme mnogo je novih recepata za torte, sve lepši od lepšeg i lakši od lakšeg. Baš zbog toga ja često poželim jednu onu starinsku tortu, onako s korama od patišpanja i jednostavnim kuvanim filovima. Jedna takva je i ova torta. Kao klinka nisam priznavala rodjendan bez nje.

SASTOJCI:
 prva kora: 10 jaja
                   10 kašika šećera
                   150 grama mlevenih oraha
                   6 kašika brašna

druga kora: 10 belanaca
                    10 kašika šećera
                    150 grama seckanih oraha
                    200 grama suvog grožđa
                    6 kašika brašna

fil:              1 litar mleka
                  6 kašika brašna
                  300 grama šećera
                  10 žumanaca

Sve sastojke skuvati. Kada se ohladi dodati umućen margaarin (250 grama) i 5 kesica vanilin šećera.
Obe kore raseći na pola, tako da se dobiju 4 kore. Istim filom filovati i kore i odozgo, a onda posuti mlevenim orasima.

Нема коментара:

Постави коментар