ORMAŠICE SA KOKOSOM

Probala sam ja razne ormašice u životu, ali kao ove nisam. Prosto su mi savršene.

SASTOJCI:
-450 grama brašna
-120 grama kokosovog brašna
-150 grama šećera
-2 jajeta
-250 grama margarina
-1/2 praška za pecivo
Penasto umutiti margarin, šećer i jaja. Dodati ostale sastojke i zamesiti testo. Praviti ormašice na sledeći način: od testa odvojiti lopticu i oblikovati valjak veličine dva prsta. Zatim taj valjak pritisnuti na onu stranu rendeta koju sigurno nikad ne koristite.


 Na ovoj slici to je ovo sa leve strane rendeta. Tako će ormašica dobiti ekstra šaru. Skinuti je s rendeta i staviti u podmazan pleh. Tako dok se ne potroši svo testo. Peći na laganoj, umerenoj temperaturi, kod mene je to oko 200*c.
Pečene ormašice prelivaju se sirupom koji se skuva od 1 litra vode i 1/2 kg šećera. Dok se kuva ubaci se 1 limun isečen na krugove. Vruće ormašice se preliju vrućim prelivom.
Jedu se hladne i mogu da stoje i po nekoliko dana u frižideru, ništa im ne fali.

Нема коментара:

Постави коментар