PITA S MESOM

Ovakvu pitu jela sam jednom davno, davno u Žarkovu kod tadašnje drugarice Dragane. Ne znam da li se ona mene uopšte seća, ali ja se nje setim vrlo često, kad god pravim ovu pitu.

SASTOJCI:
-500 gr kora
-500 gr mlevenog mesa
-crni luk
-1 pavlaka
-3-4 jajeta
-1 čaša kisele vode
-malo praška za pecivo
-začini po ukusu

Izdinstati cri luk ( ja stavim i praziluk i neki čen belog luka). Dodati mleveno meso i začine i prodinstati. Skinuti s vatre i dodati pavlaku, jaja, prašak za pecivo i kiselu vodu.

E sad, pitu slažete onako kako obično slažete. Za mlade domaćice, neke koje nisu do sad pravile pitu, to ide ovako: podmasti se pleh ili tepsija, pa se stavi jedna kora. Malo se poulji, preko nje nova kora, pa fil. Preko fila sledeća kora koja se poprska uljem i može malo kiselom vodom, pa nova kora i na nju fil... i tako dok se ne potroše sve kore. Ako mi je kora veća od pleha ja je stavim pa je prstima malo nagužvam. Dve najlepše kore se ostave za pokrivanje pite.

Dok vadite fil iz posude neka tečnost ostaje u posudi, na kore stavljajte uglavnom gustiš. Kad složite pitu isecite je na kocke i prelijte onom tečnošću od fila i ostavite da odstoji 15-ak minuta pre pečenja.

Нема коментара:

Постави коментар